V*tun kuona

My_idealed_John_Bullesses_(1912)_(14576510889)
Lähde: Wikimedia Commons

Tämä on niin saatanan väsynyt.

Tämä on väsynyt,

  • lukemaan järjettömiä vihaoksennuksia,
  • Pellit kiinni-ryhmäläisten musertavaan vainoharhaisuuteen,
  • etuoikeutettujen uhriutumiseen ja vitinään,
  • siihen, että mielipide on muka yhtä painoarvoinen kuin huolellisesti muotoiltu argumentti,
  • siihen, että ’naisrauha’ tai turvallisuus ei todellakaan ole se asia, jota eräätkin katupartiot oikeasti ajavat,
  • siihen, että on poliitikkoja ja virkamiehiä, joiden mielestä kyseiset katupartiot ovat ihan ok juttu,
  • siihen, että osa porukoista haluaa larpata vuosikymmenten takaista maailmaa,
  • siihen, että tämän puhuessa on ihan vitun ok keskeyttää ja puhua päälle,
  • siihen, että tyyppien mielestä on kaikinpuolin normaalia se, että ihmiset laitetaan eriarvoiseen asemaan riippuen sukupuolesta (niistä kaikista), etnisestä taustasta, kulttuurista, äidinkielestä, uskonnosta, iästä tai ihan mistä muusta tahansa, joka eroaa etuoikeutettujen ämpärien tavoista olla,
  • ihan kaikkeen tähän aivokuonaan, joka hyökyy kaikkialta vastaan,
  • olemaan koko ajan väsynyt tähän kaikkeen.

Mitä helvetin vittua oikeesti?

Tämä syntyi maahan, jossa rakenteet toki oli perseestä ja seksismi valloillaan, mutta pääsääntöisesti ihmiset pitivät saastaiset ajatukset itsellään. Nyt se kaikki ihmiskuona vyöryy joka puolelta vastaan. Ei sillä, oli sitä ennenkin, mutta etanapostissa lähetetty vihakirje saapui perille hitaammin ja vaati enemmän ponnisteluja kirjoittajaltaan. Nyt joka jumalan jantterilla on kone ja nettiyhteys. Face on täynnä ryhmiä, joissa voi öyhöttää menemään oikein urakalla. Samanmieliset komppaa, huutaa raiskauksia ja tappouhkauksia.

Tämä on viimeinen henkilö kaipaamaan menneitä aikoja – ei koskaan. Ihan hirvittäviä olivat koko 80–90 luvut. Saatanan masentavaa aikaa. Keinokuitua, sähköisiä hiuksia, Joensuun skinejä, hikisiä betonikouluja, legioonittain seksistisiä setämiehiä opettajina, esimiehinä, virkamiehinä, ihan kaikkialla. Ihan kuin olisi ollut kaksi vuosikymmentä kestänyt huhtikuu, kuukausista julmin.

Ei tämä rasistinen ja seksistinen paskamyrsky ole mikään uusi ilmiö. Aina sitä on osattu. Nyt tämä ihmiskuona on vaan koko ajan näkyvillä. Hommahan menee niin, että kun on riittävän paljon ns. ”tuotettua sisältöä” netissä alkaa myös mediaa kiinnostamaan. Sieltä sitten nostetaan esille ne kuohuttavimmat ämpäröijät ja annetaan niille tilaa. Syntyy illuusio siitä, että kaikki se saasta, joka tihkuu ahtaista mielistä, olisi jotenkin varteenotettavaa keskustelua. Ei se vittu ole.

Tämä huomiotalous luo tilanteen, jossa ryhmän ja sen edustajien imaginäärinen pääoma ja painoarvo kasvavat palstamillimetrien, ruutuajan ja klikkien perusteella. Pitääkö se nyt sanoa ihan ääneen: Älkää vittu antako saastalle huomiotanne. Tämäkin on poistanyt kommenttiosioitaan jokaisen ”kuole suvakkihuora”, ”mokuttaja” ja ”toivon, et sut raiskataan” kommentin. Ei niille ole paikkaa täällä. Tämä ei ole tila, jossa kuona korruptoi. Täällä ”korruptoi” vain tämä.

Kirjoittaja on ihmiskuonaa siinä missä kuka muu tahansa. Ero on siinä, että kirjoittaja kykenee editoimaan (osan) aivojensa tuottamasta saastasta.

 

Jätä kommentti