Perseily

StarTrekTripleFacePalm

Tällä ei juuri ole tapana kommentoida ”ajankohtaisia” aiheita, koska tämän käsittelemät teemat ovat valitettavan ikuisia. Niin on seuraavakin, ikävällä tavalla.

Facepalm 1.

Alemman keskisarjan maakuntavaikuttaja lähettelee ryhmänsä jäsenille rivoja viestejä. Ryhmälojaliteetti kantaa vaalien yli, mutta sitten repeää. Kovasti ollaan sitten pahoillaan ja kadutaan; liha on heikko, mutta opikseni otin. Puolisokin ymmärtää. Mitä helvettiä! Jos nyt jätetään se pointti käsittelemättä, että kyseessä on parisuhdetragedia, niin sitä vaan miettii, eikö hetkeäkään käynyt mielessä, että tässä voisi käydä näin. En edes viitsi edellyttää tekijän ymmärtävän mikä kaikki kyseisessä viestittelyssä on pielessä, ihmisarvoa halventavaa ja totaalista perseilyä, mutta voisi siltä edellyttää edes jonkinlaista itsesuojeluvaistoa. Ei saatana.

Facepalm 2.

Paikallispolitiikassa söheröivä sometrolli päättää laittaa erään ihmisen ulkonäköä halventavan kuvan nettiin. Saatuaan kritiikkiä kuvasta ja siihen liittyvästä kommentista aloittaa ”femakot uikuttaa” nillityksen, inttää vastaan, dissailee ja on loukkaantunut. Kerää pojoja samanmielisten perseilijöiden viiteryhmässä. Hei, ne vaalit on kohta taas. En edes viitsi edellyttää tekijän ymmärtävän mikä teossa on ala-arvoista, nihkeää ja likaista, mutta voisi siltä edellyttää edes sen poliittisen ryhmän, johon  affilioituu, sääntöjen ja periaateohjelman lukemista. Käsittääkseni puoluekirjan otettuaan niihin ikään kuin sitoutuu. Saatana.

Facepalm 3.

Ihmisellä on näkyvyyttä ja kanava, jossa jakaa ajatuksiaan ihan valtakunnallisesti. Klikkailukalastellen päättää jakaa ummehtuneita käsityksiään feministeistä. Kirjoittaja on toimittaja. Koulutuksen saanut toimittaja. En edes viitsi edellyttää kirjoittajan ymmärtävän mikä tekstissä ja sen asenteissa on vastenmielistä, turhauttavaa ja kieroutunutta, mutta voisi kirjoittajalta edellyttää edes ammattinsa perusvaatimuksiin sisältyvää taustatyön tekemistä tai vähimmillään valtakunnan median arvojen lukemista ja sisäistämistä. Ne löytyvät sieltä nettisivuilta. Ei ole pitkä teksti. Jaksaa varmaan lukea, saatana.

Valta ei vain korruptoi vaan luo illuusion koskemattomuudesta ja siitä, että on oikeassa. Valtaa ei tarvitse edes olla valtionjohtaja tasolla, vaatimattomampikin käy. Tiedättekö, että voi silleen perseillä ihan reippaasti menemään ja kukaan ei puutu. Voi vähän lähetellä rivoja viestejä vastentahtoisille ihmisille, suhmuroida kulisseissa, pilkata toisia tai ylläpitää ja vahvistaa syrjiviä rakenteita. Sitten ollaan pöyristyneitä, kun joku kritisoi.

Tätä on perseily. Onko se nyt jumalauta niin vaikea ymmärtää, että… Ei luovutan, perseily vaikuttaisi olevan ikuista.

Jätä kommentti